🕓 Пон – Пет: 07:30 – 20:00 | Саб: 07:30 – 13:30

📞 023220505 | 078262220

Тироидни Хормони

Tiroidna

Хроничната инфламација на тироидната жлезда претставува состојба на дисфункција на истата, при што доаѓа до оштетување на ткивото и/или нарушување на нејзината работа.

Доколку во организмот се активираат тироидни антитела, истите заедно со лабораториското тестирање на примарните тироидни хормони, помагаат во дијагностицирање на автоимуни или други форми на заболувања на тироидната жлезда.

Преваленцата на антителата на тироидната жлезда е поголема кај жените и се зголемува со возраста.

Препорака за лабораториско тестирање треба да даде докторот кој ве води, кој зависно од резултатите, ќе даде соодветна терапија.

Од неопходно значење е највремена дијагностика, редовни контроли и следење на препораките на вашиот доктор.

Пакетот за испитување на тироидни хормони во Генеа е достапен по промотивна цена од 2000 ден.

Повеќе информации и консултации со нашиот тим на 02 3220 505 и 078 26 22 20.