FEMOFLOR SCREEN, иновативна дијагностистичка алатка со молекуларен PCR пристап за ефективно и сензитивно детектирање на промени на вагиналната микрофлора

Составот на вагиналниот микробиом има сериозна улога врз репродуктивното здравје на жената, а со тоа и на квалитетот на живот. Секоја година, 1 од 3 жени развива вагинална дисбиоза, додека дури 84% од нив не пројавуваат никакви симптоми и затоа оваа состојба поминува незабележано. Вагиналната дисбиоза е нарушување на балансот на вагиналната микрофлора, односно намалување…