BRCA1/BRCA2 тестирање за генeтски мутации и зголемен ризик од рак на дојка или оваријален канцер

BRCA1/BRCA2 тестирање за генeтски мутации и зголемен ризик од рак на дојка или оваријален канцер

October 26, 2022

BRCA1 и BRCA2, краток вовед BRCA1 и BRCA2 (BReast CАncer gene 1 и BReast CAncer

FEMOFLOR SCREEN, иновативна дијагностистичка алатка со молекуларен PCR пристап за ефективно и сензитивно детектирање на промени на вагиналната микрофлора

FEMOFLOR SCREEN, иновативна дијагностистичка алатка со молекуларен PCR пристап за ефективно и сензитивно детектирање на промени на вагиналната микрофлора

August 19, 2022

Составот на вагиналниот микробиом има сериозна улога врз репродуктивното здравје на жената, а со тоа

Што е тромбофилија! Причини, ризици, типови на тромбофилија и дијагностика

Што е тромбофилија! Причини, ризици, типови на тромбофилија и дијагностика

June 5, 2022

Тромбофилија претставува склоност на организмот кон тромбоза, односно зголемен ризик од создавање на тромби или