🕓 Пон – Пет: 07:30 – 20:00 | Саб: 07:30 – 13:30

📞 023220505 | 078262220

Centogene Logo

CENTOGENE е една од најголемите генетски компании во светот, лидер на европскиот пазар и еден од глобалните лидери во генетската дијагностичка анализа на ретки наследни болести.

Company Broschure V4 Cover
Кликнете на сликата за да ја превземете брошурата на англиски јазик

Што е CENTOGENE?

CENTOGENE е компанија за ретки болести насочена кон трансформација на клинички, генетски и биохемиски податоци во медицински решенија за пациентите. Со седиште во Росток, Германија и понатамошни активности во Берлин, Германија, како и Кембриџ, Масачусетс, САД, CENTOGENE е посветен во трансформацијата на науката за генетски информации во решенија и надеж за пациенти со ретки болести и нивните семејства.

CENTOGENE обезбедува целосен спектар на современи методи и технологија за анализа на човечката генетика; активни во истражувањето и развивањето на нови и иновативни производи за хуманата генетика.

Ние сме посветени на „неретки“ ретки болести со користење на нашето светско знаење на пазарот на ретки болести, разбирањето на епидемиологијата, анализата на клиничката хетерогеност на повеќе од 3800 болести и развојот на иновативни биомаркери. Врз основа на ова знаење, ние носиме рационалност во одлуките за третман и со тоа го забрзуваме развојот на нови лекови.

Посветени на подобрувањето на животот на пациентите секој ден

Ние сме посветени на трансформација на науката за генетски информации во решенија и надеж за пациентите и нивните семејства.

CENTOGENE e компанија за ретки генетски болести насочена кон трансформирање на клиничките, генетските и биохемиските податоци во медицински решенија за пациентите и се насочува во компанија која создава знаење на глобално ниво.