Интервју со Јована Георгиева: Соништата од детството посилни од сите искушенија!

Интервју со Јована Георгиева: Соништата од детството посилни од сите искушенија!

November 15, 2021

Интервју со Јована Георгиева – дипломиран молекуларен биолог, горд сопственик на бронзен медал од Европско Првенство и наш претставник на светското карате првенство овој месец во Дубаи.

Диференцијална крвна слика

Диференцијална крвна слика

November 8, 2021

Диференцијалната крвна слика претставува група на тестови кои ги одредува клетките што циркулираат во крвта.

Што е неплодност/инфертилитет?

Што е неплодност/инфертилитет?

November 8, 2021

Неплодност (инфертилитет) е неможност за забременување (зачнување). Тоа се дијагностицира кога жената не може да остане бремена по една година (или повеќе) на незаштитетени односи.