🕓 Пон – Пет: 07:30 – 20:00 | Саб: 07:30 – 13:30

📞 023220505 | 078262220

Swiss Stem Cells Biotech Q 1
Home Logo Fact Conservazione Cellule Staminali 1 1 500x500

Раѓањето на нов живот е бесценет момент и уникатна можност за вложување во здравјето и иднината на вашите најмили. Доколку чекате принова, размислете за можноста да ги зачувате неговите матични клетки и да му овозможите побезбедна иднина!

ШВАЈЦАРСКА ГРУПАЦИЈА СПЕЦИЈАЛИЗИРАНА ЗА МАТИЧНИ КЛЕТКИ

SSCB – Swiss Stem Cells Biotech е банка за матични клетки со седиште во Вакало, Швајцарија основана во 2005 година, како дел од швајцарската групација за матични клетки, која е составена од високо специјализирани компании кои им нудат на пациентите целосна услуга.

SSCB е првата банка која овозможи приватно складирање на матични клетки од папочна врвца во Швајцарија, со сочувани над 50.000 примероци од матични клетки, кои може да се користат за лекување и спасување на живот.

SSCB Swiss Stem Cells Biotech е една од само петте биобанки во светот акредитирани од FACT-NetCord, светскиот орган за сертификација за зачувување на матични клетки.

FACT-NetCord претставува гаранција за највисок квалитет, што може да биде од суштинско значење во случај на трансплантација и користење на матични клетки.

Швајцарската фондација за матични клетки поддржува истражување во идни терапии со цел да се овозможи поблиска комуникација со пациентите, врз основа на GMP и FACT Netcord квалитет, највисоките сертификати ширум светот.

Групата на тој начин не само што нуди услуга со највисок квалитет, туку ги покрива и сите аспекти од користењето на клетките за пациентите и тесно соработува со мрежа на специјалисти кои можат да ги понудат своите третмани во неколку клиники, се со цел да им понуди на семејствата комплетна услуга, гарантирајќи им посигурна иднина!

Кликнете на сликата за да ја превземете брошурата

Папочната врвца и сите нејзини моќи

0
Болести

каде што третманот со матични клетки од папочна врвца се користи како стандардна терапија

0
Tрансплантации

извршени ширум светов, користејќи матични клетки од папочна врвца

0
Kлинички студии

со различни патологии кои вклучуваат аутизам, церебрална парализа, ALS и Ковид-19

DO YOU KNOW WHAT CORD BLOOD AND TISSUE STEM CELLS CAN DO?

Ico Cordblood Stem Cells Bank

Примерок од крвта на папочната врвца

Одличен извор на хематопоетични матични клетки кои првенствено се користат за третман на канцер,вклучувајќи и различни видови на анемија, акутна лимфатична леукемија и некои тумори како што се неуробластома и ретинобластома.

Ico Conservazione Tessuto Cordonale 1 2

Примерок од ткивото на папочната врвца

Богата со мезeнхимални матични клетки, посебен тип на клетки кои го формираат коскеното, масното и сврзното ткиво. Тие се особено важен извор за регенеративна медицина

Целосно безбедна процедура и за мајката и за бебето:

Ico Conservazione Cellule Staminali Donatore Esternoipng

Неинвазивна

Ico Conservazione Cordone Ombelicale Sicuro

Безбедна

Ico Conservazione Cordone Ombelicale Affidabile

Кредибилна

Ico Conservazione Cordone Ombelicale Rapido 1

Ефикасна

Ico Conservazione Cellule Staminali 84 Patologie Trattabili

Матичните клетки од крвта на папочната врца се соодветни за стандардни терапии на 84 онко-хематолошки болести, вклучувајќи и актуелни студии и истражувања за различни патологии од областа на невро-педијатријата, како што е аутизмот и церебралната парализа.

Ico Conservazione Cordone Ombelicale Per Tutti

Матичните клетки можат да се користат за целото семејство. Можноста за пронаоѓање на соодветен донор надвор од семејното стебло е 0.001% (1 од 100.000). Во најблиското семејно стебло (браќа и сестри), шансите се 25% (1 од 4).

ИЗБЕРЕТЕ ДОКАЖАН ПАРТНЕР СО КРЕДИБИЛИТЕТ!

Sscb Banca Conservazione Cellule Staminali Del Cordone Ombelicale 1 1 500x500

Сигурност, гаранција и транспарентност

Гаратираме целосна контрола на севкупниот процес на криопрезервација, од земање на примерок до складирање во крио тенкови. Во секое време можете да го дознаете статусот со вашиот примерок SSCB ја гарантира сета сигурност за матичните клетки на вашето дете складирајќи ги во сопствената GMP биобанка во Швајцарија.

Icona Sterilita Cellule Staminali 1 1

Истражувања

Посветеност на континуирано истражување, овојување на нови хоризонти и медицински достигнувања

Ico Conservazione Cellule Staminali Banca Pubblica Privata

Хибридна банка

Прва хибридна банка (јавна/приватна) одбрана од SWISSMEDIC

Experience (33)

Искуство

Повеќе од 18 години искуство и партнер од доверба мна илјадници семејства ширум целиот свет.

Home Logo Fact Conservazione Cellule Staminali 1 1 500x500 (1)

FACT-Netcord сертификација

Меѓународен сертификат од исклучителна важност, во сопственост на само 5 биобанки во целиот свет, кој гарантира највисок квалитет, работење по светски стандарди и постојан мониторинг од страна на меѓународни тела

Home Logo Gmp Conservazione Cellule Staminali 2 500x500

GMP сертификација

Дополнителна гаранција за строго придржување до високи стандарди за квалитет.

Counselor

Бесплатно советување за клинички испитувања

Нашата соработка и партнерство не застанува по земањето на примерок, туку опстојува континуирано, стоејќи цврсто како партнер за консултација и посредување за разни испитувања и третмани за коишто имаат потреба нашите клиенти.

Производи и услуги

Baby Classic

Зачувување матични клетки од крв или ткиво од папочна врвца за 25 години

Baby Complete

Зачувување матични клетки од крв и ткиво од папочна врвца за 25 години

Baby Premium

Зачувување матични клетки од крв и ткиво од папочна врвца за 25 години + испитување на интолеранција и складирање на ДНК

Контактирајте нè

Централа:
SSCB Swiss Stem Cells Biotech AG
Dreikonigstrasse 31A, 8002 Zurich, Switzerland

Лабораторија
Via Pizzamiglio 12
CH-6833 Vacallo, Switzerland

ГЕНЕА ЛАБОРАТОРИЈА
Ул. Митохаџивасилев Јасмин 43/2-1, Скопје
075/337224; 078/262220; 023220505

За сите дополнителни информации поврзани со процедурата, земањето на примерок и сè останато што ве интересира, контактирајте нè на 075 337 224, 078 26 22 20 или на info@genea.mk.