🕓 Пон – Пет: 07:30 – 20:00 | Саб: 07:30 – 13:30

📞 023220505 | 078262220

Swiss Stem Cells Biotech Q 1
Home Logo Fact Conservazione Cellule Staminali 1 1 500x500

Раѓањето на нов живот е бесценет момент и уникатна можност за вложување во здравјето и иднината на вашите најмили. Доколку чекате принова, размислете за можноста да ги зачувате неговите матични клетки и да му овозможите побезбедна иднина!

ШВАЈЦАРСКА ГРУПАЦИЈА СПЕЦИЈАЛИЗИРАНА ЗА МАТИЧНИ КЛЕТКИ

SSCB – Swiss Stem Cells Biotech е банка за матични клетки со седиште во Вакало, Швајцарија основана во 2005 година, како дел од швајцарската групација за матични клетки, која е составена од високо специјализирани компании кои им нудат на пациентите целосна услуга.

SSCB е првата банка која овозможи приватно складирање на матични клетки од папочна врвца во Швајцарија, со сочувани над 50.000 примероци од матични клетки, кои може да се користат за лекување и спасување на живот.

SSCB Swiss Stem Cells Biotech е една од само петте биобанки во светот акредитирани од FACT-NetCord, светскиот орган за сертификација за зачувување на матични клетки.

FACT-NetCord претставува гаранција за највисок квалитет, што може да биде од суштинско значење во случај на трансплантација и користење на матични клетки.

Швајцарската фондација за матични клетки поддржува истражување во идни терапии со цел да се овозможи поблиска комуникација со пациентите, врз основа на GMP и FACT Netcord квалитет, највисоките сертификати ширум светот.

Групата на тој начин не само што нуди услуга со највисок квалитет, туку ги покрива и сите аспекти од користењето на клетките за пациентите и тесно соработува со мрежа на специјалисти кои можат да ги понудат своите третмани во неколку клиники, се со цел да им понуди на семејствата комплетна услуга, гарантирајќи им посигурна иднина!

Кликнете на сликата за да ја превземете брошурата

Папочната врвца и сите нејзини моќи

0
Болести

каде што третманот со матични клетки од папочна врвца се користи како стандардна терапија

0
Tрансплантации

извршени ширум светов, користејќи матични клетки од папочна врвца

0
Kлинички студии

со различни патологии кои вклучуваат аутизам, церебрална парализа, ALS и Ковид-19

DO YOU KNOW WHAT CORD BLOOD AND TISSUE STEM CELLS CAN DO?

Ico Cordblood Stem Cells Bank

Примерок од крвта на папочната врвца

Одличен извор на хематопоетични матични клетки кои првенствено се користат за третман на канцер,вклучувајќи и различни видови на анемија, акутна лимфатична леукемија и некои тумори како што се неуробластома и ретинобластома.

Ico Conservazione Tessuto Cordonale 1 2

Примерок од ткивото на папочната врвца

Богата со мезeнхимални матични клетки, посебен тип на клетки кои го формираат коскеното, масното и сврзното ткиво. Тие се особено важен извор за регенеративна медицина

Целосно безбедна процедура и за мајката и за бебето:

Ico Conservazione Cellule Staminali Donatore Esternoipng

Неинвазивна

Ico Conservazione Cordone Ombelicale Sicuro

Безбедна

Ico Conservazione Cordone Ombelicale Affidabile

Кредибилна

Ico Conservazione Cordone Ombelicale Rapido 1

Ефикасна

Ico Conservazione Cellule Staminali 84 Patologie Trattabili

Матичните клетки од крвта на папочната врца се соодветни за стандардни терапии на 84 онко-хематолошки болести, вклучувајќи и актуелни студии и истражувања за различни патологии од областа на невро-педијатријата, како што е аутизмот и церебралната парализа.

Ico Conservazione Cordone Ombelicale Per Tutti

Матичните клетки можат да се користат за целото семејство. Можноста за пронаоѓање на соодветен донор надвор од семејното стебло е 0.001% (1 од 100.000). Во најблиското семејно стебло (браќа и сестри), шансите се 25% (1 од 4).

ШВАЈЦАРСКА ГРУПА СПЕЦИЈАЛИЗИРАНА ЗА МАТИЧНИ КЛЕТКИ

SSCB е дел од швајцарската групација за матични клетки, која е составена од високо специјализирани компании кои им нудат на пациентите целосна услуга.

Швајцарската фондација за матични клетки поддржува истражување во идни терапии со цел да се овозможи поблиска комуникација со пациентите, врз основа на GMP и FACT Netcord квалитет, највисоките сертификати ширум светот.

Групата на тој начин не само што нуди услуга со највисок квалитет, туку ги покрива и сите аспекти од користењето на клетките за пациентите и тесно соработува со мрежа на специјалисти кои можат да ги понудат своите третмани во неколку клиники.

Тоа е  со цел да им понуди на семејствата сè поцелосна услуга, гарантирајќи им посигурна иднина!

Baby Classic

Зачувување матични клетки од крв или ткиво од папочна врвца за 25 години

Baby Complete

Зачувување матични клетки од крв и ткиво од папочна врвца за 25 години

Baby Premium

Зачувување матични клетки од крв и ткиво од папочна врвца за 25 години + испитување на интолеранција и складирање на ДНК

КОИ СМЕ НИЕ

ГЕНЕА е генерален застапник на банката за матични клетки SSCB.

SSCB – Swiss Stem Cells Biotech е банка за матични клетки со седиште во Вакало, Швајцарија основана во 2005 година. SSCB е првата банка која овозможи приватно складирање на матични клетки од папочна врвца во Швајцарија. До денес има над 50.000 примероци од матични клетки, клетки кои може да се користат за лекување и спасување на живот.

ЗОШТО SSCB И ГЕНЕА?

* SSCB СЕ НАОЃА – И КАНЦЕЛАРИИ И ЛАБОРАТОРИИ – ВО ШВАЈЦАРИЈА. Договорот се потпишува директно со банката и Генеа.

* КВАЛИТЕТ – потврден со акредитација на стандарди FACT-NETCORD, SWISSMEDIC и GMP

* ИСКУСТВОповеќе од 18 години искуство

* SSCB ги обработува примероците 7 дена во неделата

* Бесплатно советување за клинички испитувања

* ХИБРИДНА БАНКА – прва хибридна банка (јавна/приватна) одбрана од SWISSMEDIC

* Обработка на ткивото од папочна врвка

* Транспорт на приемероците 24 часа на ден, 7 дена во неделата

* Складирање на микроаликвоти од папочна крв

* Можност за испитување на интолеранција на глутен, фруктоза и лактоза, како и складирање на ДНК